חזרה למגזין אוכל

שקשוקות כאלה לא טעמתם

קציצות מרגז, פטריות וגבינה, עם ירקות ים תיכוניים ואפילו משוקולד! מתכונים לשקשוקות שיעשו לכם שמח בקיץ הקרוב
לין לוי 15/07/18
שקשוקות כאלה לא טעמתם
שקשוקות מיוחדות - השקשוקת פטריות וגבינה ממסעדת החצר של שוקה. צילום: יחצ

 

 

 

 

 

השקשוקה הגיעה אלינו ממדינות צפון אפריקה והיא גם מאוד נפוצה במטבחי מדינות הלבנט. הגרסה הקלאסית של שקשוקה עשויה מביצים שמבושלות על אש קטנה עם עגבניות, ופלפלים כאשר החלמונים נותרים בשלמותם כמו בחביתת עין. יש שמוסיפים לתבשיל הביצים והעגבניות גם בצל ויש מי שיטען כי השקשוקה טובה הרבה יותר בלעדיו.

 

עם הופעתה בתרבות הקולינארית שלנו, שקשוקה נחשבה מנת פועלים שיש להגישה עם חצי כיכר לחם. היום, תמצאו את השקשוקה גם במסעדות שף ובשלל גרסאות העולות אל מעבר לכל דמיון ומחירה לא נופל ממחיר ארוחת בוקר מלאה. האהבה למנה הולידה שלל שקשוקות מקוריות ויוצאות דופן והיום אל תופתעו עם יציעו לכם שקשוקה טבעונית ללא ביצים או שקשוקה ללא עגבניות, כמו למשל השקשוקה הירוקה עם תרד. גם את הרוטב נהוג לשדרג היום כמו למשל במקרה של שקשוקת דייגים שבבסיסה  רוטב חריימה.

 

הטוניסאים לוקחים את מעשה הכנת השקשוקה מאוד ברצינות ומשקיעים במנת הביצים הזו יותר מחצי שעה כי השקשוקה הטוניסאית דורשת קילוף עגבניות, שריפת פלפל על האש, טיגון שום בפפריקה עוד לפני שהביצים נכנסים לתמונה. ומה לגבי החלמון שצריך להישאר נוזלי בתום הבישול הארוך? הסוד הוא די פשוט, לקראת סיום ההכנה של השקשוקה, ממש כמה דקות לפני שמכבים את האש פשוט מוסיפים למחבת כמה חלמונים שהופרדו מהחלבון.

 

 

שקשוקה קציצות מרגז של מסעדת "עראיס"

 

 
שקשוקת קציצות מרגז. צילום: גיל אזגד

 

מרכיבים:

לקציצות מרגז:

 

400 גרם בשר בקר טחון

100 גרם שומן טלה

1 שן שום כתושה

1/2 כפית כמון

2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)

קורט הל טחון

1 כפית ציפורן

1/2 כפית מלח

1 כוס מים

 

לשקשוקה קלאסית:

 

1/2 כוס שמן זית

8 שיני שום קצוצות גס או שרופות על האש

2 כפות רסק פלפל יבש או פפריקה מרוקאית

6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות

1 כפית פלפל שחור

4-5 פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים או שרופים על אש גלויה, נקיים מגרעינים וחתוכים גס.

6-8 ביצים טריות

 

אופן ההכנה:

1.    מפרידים מחצית מכמות הביצים לחלמונים וחלבונים. שומרים את החלבונים לשימוש אחר אם רוצים.

2.    מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומזהיבים מעט.

3.    מוסיפים את הפפריקה ומערבבים בכדי "שתיפתח" בשמן החם.

4.    מוסיפים את העגבניות, פלפל שחור ומכסים.

5.    מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.

6.    מוסיפים את הפלפלים החריפים והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.

7.    מטגנים את הקציצות עד לחצי הכנה.

8.    מוסיפים את הביצים והחלמונים, את הקציצות ומפזרים מעט פלפל שחור נוסף ומלח לפי הטעם, ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות ומגישים.

 

 

שקשוקה ים תיכונית, של Alma Cafe

 

 
שקשוקה ים תיכונית של קפה עלמה. צילום: יחצ

 

מרכיבים:

 

1 קילוגרם עגבניות אדומות רכות

3  פלפל אדום

1 פלפל חריף

4 שיני שום

15 גרם (כפית) פפריקה מתוקה

5 גרם כמון

1 חציל בלאדי מקולף חצוי לשניים

שמן זית

מלח פלפל

2 ביצים

 

אופן ההכנה:

 

1.    בתוך סיר עם תחתית עבה מטגנים שום ופלפל על חום נמוך עד הזהבה.

2.    חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר, מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה למשך כ – 15 דקות.

3.    לוקחים את החציל מורחים אותו בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

4.    מכניסים את החציל לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כ – 13 דקות, עד שמגיע לריכוך.

5.    מוציאים את החציל מהתנור וחותכים אותו לקוביות.

6.    את קוביות החציל מפזרים מעל רוטב העגבניות, מוסיפים את הביצים הטריות ומבשלים עד התקרשות השקשוקה.

7.    להגשה מוסיפים כ 50 גרם גבינת פטה ומעטרים בפטרוזיליה.

  

שקשוקת פטריות וגבינה, באדיבות "החצר של שוקה"

 

 
שקשוקת פטריות וגבינה של החצר של שוקה. צילום: יחצ

 

מרכיבים למנה משפחתית:

בצל בינוני

2-3 ראשי שום

6 עגבניות לא קשות

6 ביצים

100 גרם פטריות

100 גרם גבינת פטה

חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה וכפית מלח

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

סופגניות ביתיות ב-5 דקות

לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...

לקריאת הכתבה
לביבות כאלה עוד לא טעמתם

חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...

לקריאת הכתבה
מה אוכלים בסוכה? טאפאס!

חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה