תאכלו קליל: מתכון לדג לברק עם ניוקי משובח

כבר אי אפשר להתווכח עם זה - חם בחוץ. לוהט. זה הזמן למתכון קל באמת, כלומר גם קל להכנה וגם קליל לעיכול. חג שבועות עדיין לא רחוק מספיק כדי שנלך על עוד ארוחת גבינות, וזה אומר רק דבר אחד: דגים. לדגים יש כמה יתרונות על פני חלבונים אחרים כמו בשר ועוף - באחוזי השומן הנמוכים יחסית, במהירות ההכנה, ובהרגשה הקלילה שנותרת בתום הארוחה, מה שהופך אותם לאטרקטיביים במיוחד בקיץ.
ואם כבר דגים, שווה לנסות את הלברק: הוא גדל בים התיכון ובאוקיאנוס האטלנטי, אבל מגדלים אותו גם בבריכות ובכלובים ימיים. דג שלם - כפי שמופיע במתכון שצרפנו - מכיל כ-388 קלוריות ולמעלה מ-18 גרם חלבון ל-100 גרם. הוא עשיר באומגה 3, בעל מרקם עדין וטעם מעודן, כמעט נטול עצמות ונחשב לפייבוריט של שפים, שנוהגים לשלב אותו באופן קבוע בתפריט המסעדה.
הלברק יכול להגיע לגודל של מטר, ולכן ניתן לקנות אותו גם בנתחים. באזור שלנו הזנים הנפוצים הם מזן נקוד ומזן חלק יותר, בצבעי כחול-אפור.
חיבור ים-תיכוני. צילום: Shutterstock
את החיבור הים-תיכוני נעשה כאן, על הצלחת, כשנשדך בין דג לברק שלם לבין ניוקי. את הניוקי, אותם עננים מופלאים - שאם יש לכם מזל, מיומנות וכוח, אתם מכינים אותם מאפס – ניתן גם לקנות בחנויות ובמעדניות שונות המציעות למכירה פסטה טרייה. את שמו של הניוקי ניתן לפרש כ"עין בעץ" או "קשר בעץ", ומכינים אותו מתפוחי אדמה שיובשו היטב בתנור, מקמח איכותי ומביצים. ובואו נגיד שאם הניוקי לא ייצאו לכם טוב – אתם הולכים להרגיש את זה.
גם הרוטב שבו יבושל הניוקי וילווה את הדג מעלה ניחוחות מאיטליה, תוך שמירה על אחד מהעקרונות המאפיינים את המטבח הנפלא הזה: פשטות. נעשה שימוש באבות המזון האיטלקיים שהם שמן זית, עגבניות, זיתי קלמטה וארטישוק רומאי, שגם אותו ניתן להשיג היום באיכות טובה בצנצנת בכל סופר גדול. כל אלה מאפיינים את התזונה הים-תיכונית, שאותו מחקר "7 הארצות" הידוע שנערך עוד בשנות ה-60, הוכיח כי מדובר בתזונה שתורמת לבריאות ולאריכות חיים. ואם זאת לא סיבה להכין את המתכון שלפניכם, אז הנה עוד אחת: זה הולך להיות טעיםםםם.
לברק אפוי וניוקי אלי אוליו
המצרכים:
לדג:
לברק שלם (400 גרם)
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לניוקי ולירקות:
60 גרם ניוקי טרי מאיכות טובה
עגבניות שרי לחות
ארטישוק רומאי מצנצנת, חתוך לרבעים
זיתי קלמטה
שום קונפי
חופן טימין
חופן פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
1/2 לימון
ההכנה:
1. הדג: מחממים תנור ל-220 מעלות. יוצרים חריצים על גבי הלברק, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור לכ- 10 דקות.
2. במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים פנימה בסדר הבא את העגבניות, הארטישוק, הניוקי, הזיתים, השום קונפי, הטימין והפטרוזיליה.
3. מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת.
4. מסדרים לצד הלברק את הניוקי ואת הירקות.
המתכון באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים.
סופד פוד: כח העל של מזונות העל
אפשר גם סלמון מרענן
לוקסוס אמיתי: מתכון לדג לוקוס משגע
כך תכינו סושי בבית
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...